Showing posts with label quiz. Show all posts
Showing posts with label quiz. Show all posts

Thursday, 25 February 2021

How to Create Hot Potatoes Quiz - ELT

Hello Readers !

There are many tools to measure a student's comprehensive abilities or any language components. While talking about English language, web 2.0 tools have become more advanced and user friendly to apply all the task based learning to digital platforms. Google for Education has launched several educational products such as Google Meet for online teaching, Jamboard for creating a handwritten notes and infographics, Google Forms for taking a unit end tests, Blogs to share reading resources and material to students and to write a thoughtful and deep thinking activity task given by teacher. But there are plenty of tools which have launched since many years back but still unnoticed to many teachers.

Let's take our classroom learning to another arena of digital teaching learning process.


What is Hot Potatoes?

The Hot Potatoes suite includes six applications, enabling you to create interactive multiple-choice, short-answer, jumbled-sentence, crossword, matching/ordering and gap-fill exercises for the World Wide Web. Hot Potatoes is freeware, and you may use it for any purpose or project you like. It is not open-source. The Java version provides all the features found in the windows version 6, except that you can't export a SCORM object from Java Hot Potatoes.

Here is the link. Download Hot Potatoes to your PC/Laptop. or (Click Here).

Here is a well described web resource to read about the tutorial of this program. Some of the sample quizzes are also worth visiting. Click Here.

Here is a video
how to create a quiz using Hot Potatoes.


Thank You!

Wednesday, 8 January 2020

Deconstruction - Jacques Derrida - Descriptive Answers

Hello Readers!

This blog is an interlink of the thinking activity of Derrida and Deconstruction blog. Click Here to visit the full activity. Here are the responses of the questions asked in the flipped learning activity. Along with the video links of the unit, the answers are given as per the follow up of the questions. Answers are independently written by the quiz taker.


Some important links to visit for sources.
1. Derrida and Deconstruction blog by Dr. Dilip Barad - Click Here
2. NMEICT Project blended learning Literary Criticism Google Site - Click Here
3. Flipped Learning GTU Google Site developed by Dr. Dilip Barad - Click Here
4. Flipped Learning Network Blog by Dr. Dilip Barad - Click Here


Video 1: Defining Deconstruction



Question 1.1: Why is it difficult to define Deconstruction?

Ans: It is difficult only because we see deconstruction everywhere. According to Derrida, the term in not meant for breaking anything. Instead Derrida questions that is it possible to define something ? And if yes, then what are the limitations and to what extent can we define something ? To an extent it can be said the to define a particular system or a philosophy, is to bind them with the words, putting limitations to understanding. Deconstruction has different meaning other than it's literal one. It is the inquiry into the foundation. Derrida refuses to define this term on the grounds of those questions.

Question 1.2: Is Deconstruction a negative term ?
Ans: No, it's not the term which denotes the literal meaning of breaking or destroying something but, it suggests to review or inquire the very foundations of philosophy. It is the question to the conditions on which the philosophical or intellectual system is standing strongly. Derrida by the Deconstruction, wants to change the Western thoughts. By deconstruction Derrida explains at length, in his Letter to a Japanese friend professor Izutsu, that the conditions are producing a system yet they put some limits on it. So, the term doesn't contain a negative meaning.


Question 1.3: How does Deconstruction happen on its own?

Ans: Keeping Derridean thought at center, philosophical system is produced by the conditions and the same conditions are putting limitations to it. Conditions are based on the binary units and oppositions That's why deconstruction happens on it's own.

Video 2: Heidegger and Derrida



Question 2.1:
Ans:
Question 2.2:
Ans:
Question 2.3

Ans:

Video 3: Saussure and Derrida

Question 3.1
Ans:

Video 4: DifferAnce



Question 4.1
Ans:

Question 4.2
Ans:

Video 5: Structure, Sign and Play



Question 5.1
Ans:

Question 5.2
Ans:

Video 6: Yale School



Question 6.1
Ans:

Question 6.2
Ans:

Video 7: Other Schools and Deconstruction



Question 7.1
Ans:

Question 7.2
Ans:

Thank You!